A woman next to electric bikes holding a mobile phone

2021: ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ARVAL

ΕΤΑΙΡΙΚΗ 9 Feb 2022

2021: ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ARVAL

•    1.469.753 ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, +6,4%* ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
•    +15% ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΝΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ σε σχέση με το 2019 (ΠΡΟ COVID ΠΕΡΙΟΔΟΣ) 
•    Η ARVAL ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
•    ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ «ARVAL BEYOND»
•    ΣΥΝΑΨΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
•    ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ 3 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ELEMENT-ARVAL

Η Arval ειδικεύεται στη χρηματοδοτική μίσθωση οχημάτων με πλήρη εξυπηρέτηση καθώς και σε νέες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας. Χάρη στην ποιότητα της πελατοκεντρικής της προσέγγισης και του οραματικού και στιβαρού στρατηγικού της σχεδίου «Arval Beyond», ξεχώρισε για άλλη μια φορά το 2021, σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Πέτυχε μία εξαιρετική επίδοση, δεδομένων των προκλήσεων που σχετίζονται με την πανδημία, την έλλειψη ημιαγωγών και το γενικότερα δύσκολο πλαίσιο λειτουργίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.  

Το 2021, η Arval επέκτεινε τον μισθωμένο στόλο της κατά 6,4%* σε σύγκριση με το 2020, φτάνοντας συνολικά τα 1.469.753 οχήματα. Οι παραγγελίες νέων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με την προ COVID περίοδο, αντανακλώντας την ισχυρή ζήτηση των πελατών της. Ο χρηματοδοτούμενος στόλος ανήλθε σε 1.032.065 οχήματα το 2021. Ο τομέας της λιανικής αυξήθηκε κατά 11%, με τη χρηματοδοτική μίσθωση σε ιδιώτες να αυξάνεται κατά 24%. Η δραστηριότητα της μεσοπρόθεσμης μίσθωσης αυξήθηκε κατά 20%. Ο μετασχηματισμός που συνδέεται με λύσεις κινητικότητας και τη βιωσιμότητα, στο πλαίσιο της στρατηγικής Arval Beyond άρχισε να αποδίδει καρπούς: οι συμβάσεις μίσθωσης ποδηλάτων αυξήθηκαν κατά 54%, οι χρήστες MaaS (Mobility as a Service) δεκαπλασιάστηκαν, οι μήνες μίσθωσης της Arval Mid Term Rental αυξήθηκαν κατά 34% και το 30% των νέων παραγγελιών της Arval αφορούσε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Το προσωπικό της Arval που αριθμεί 7,500 υπαλλήλους εξυπηρετεί περισσότερους από 300,000 πελάτες σε 30 χώρες.

Επιδόσεις Arval Hellas:

Η Arval επανατοποθετείται στην Ελληνική αγορά με στόχο την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στο χώρο της μίσθωσης οχημάτων, ακολουθώντας τη στρατηγική “Arval Beyond” της μητρικής εταιρίας. Τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους τόσο σε επίπεδο αύξησης στόλου +21%, όσο και οικονομικών δεικτών, επιβεβαιώνουν τη δυναμική της, αλλά και την αυξανόμενη ανάγκη της αγοράς για ποικίλες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας. 
2021 Επισημάνσεις

Κατά τη διάρκεια του 2021, η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή το στρατηγικό σχέδιο Arval Beyond, με μια σειρά από αξιοσημείωτα επιτεύγματα σύμφωνα με τη φιλοδοξία της Arval να καταστεί ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα. Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε σε κάθε έναν από τους τέσσερεις πυλώνες του Arval Beyond, ως εξής: 

-    Κινητικότητα 360° : Η πρόταση της Arval «Κινητικότητα ως υπηρεσία» (Mobility as a Service) εφαρμόζεται πλέον σε τέσσερις χώρες, ενώ ήδη περισσότεροι από 3.000 χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή Arval Mobility (App) στην Ολλανδία. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει η παροχή της συμβουλευτικής υπηρεσίας Arval Mobility Consulting για την υποστήριξη των πελατών στην ενεργειακή τους μετάβαση, καθώς και το Arval Mobility Hub για την ενσωμάτωση λύσεων κινητικότητας σε έναν ενιαίο χώρο στις εγκαταστάσεις των πελατών της. Η μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι πλέον διαθέσιμη σε 10 χώρες, με την υπογραφή σημαντικών συμφωνιών με τους πελάτες της Arval (+54% εκμισθωμένα ποδήλατα σε σχέση με πέρυσι). Η δοκιμή αυτόνομων λεωφορείων διευρύνθηκε στη Γαλλία.

-    Συνδεσιμότητα: Τα συνδεδεμένα οχήματα της Arval αριθμούν σήμερα περίπου 400,000, καθιστώντας την Arval έναν από τους τρεις κορυφαίους ευρωπαίους παίκτες στον τομέα αυτό.

-     Arval Inside: Οι συνεργασίες της Arval απέκτησαν σημαντική δυναμική το 2021. Πέραν των υφιστάμενων συμφωνιών με τράπεζες (CaixaBank στην Ισπανία και την Πορτογαλία, UniCredit Bank Austria, Erste Bank στη Σλοβακία, κ.λπ.), η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με φορείς της αυτοκινητοβιομηχανίας στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών (Hyundai, Kia, Honda, Sixt, Astara, Emil Frey France, MG και Volvo Cars). 
Επιπλέον, σε συνεργασία με τον ιστορικό εταίρο της, την Element, η Arval επέκτεινε τη γεωγραφική της κάλυψη σε τρεις επιπλέον χώρες της Βαλτικής: Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία.  

-    Καλό για εσένα, καλό για όλους: Στην προσπάθειά της να παρέχει ακόμη καλύτερη υποστήριξη στους πελάτες της κατά την ενεργειακή τους μετάβαση, η Arval αναθεώρησε προς τα πάνω το στόχο της για το 2025, να μισθώσει 700.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα, που αντιπροσωπεύουν το 35% του συνολικού μισθωμένου στόλου της Arval. Η "Arval Re-Lease", η υπηρεσία μίσθωσης μεταχειρισμένων οχημάτων, λειτουργεί πλέον σε επτά χώρες.  

Το 2021, η Arval σχεδίασε και υλοποίησε τη νέα φιλόδοξη παγκόσμια στρατηγική της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Ως αποτέλεσμα, από τον Ιούνιο του 2021 φυτεύεται ένα δέντρο για κάθε ηλεκτροκίνητο όχημα που μισθώνεται από την Arval: το πρώτο διεθνές έργο βιοποικιλότητας της εταιρείας. Μέχρι το τέλος του 2021, είχαν φυτευτεί 71.000 δέντρα.

"Αναπτύξαμε το νέο μας στρατηγικό σχέδιο πριν από την πανδημία, με πρωτοποριακή φιλοδοξία και όραμα σε σχέση με την ενεργειακή μετάβαση, την κινητικότητα και τις συμπράξεις. Το 2021 ήταν ένα έτος εξυγίανσης. Προσφέραμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη στους πελάτες μας για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν την κρίση στην υγεία και πιο πρόσφατα, την έλλειψη οχημάτων, και έτσι ανακοινώσαμε απίστευτα αποτελέσματα για τη δραστηριότητά μας. Συνολικά, το 2021 ήταν μια καταπληκτική χρονιά", σχολιάζει ο Alain van Groenendael, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Arval.  

Προκλήσεις και στόχοι για το 2022 

Το 2022 θα σηματοδοτήσει το μετασχηματισμό του τομέα της κινητικότητας μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η Arval μπορεί να στηριχθεί στα στέρεα θεμέλιά της, με την υποστήριξη του ομίλου BNP Paribas, σε συνδυασμό με την ευελιξία της. Οι επιδόσεις της το 2021, με αξιοσημείωτη λειτουργική ανάπτυξη, παρά το δύσκολο τοπίο, προσφέρουν απτή απόδειξη της ανθεκτικότητας και των ικανοτήτων της.

Το 2022, η Arval θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες της με: 

-     συγκεκριμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, "Το ταξίδι συνεχίζεται", για να βοηθήσει τους πελάτες να προγραμματίσουν το μέλλον και να βρουν τις πλέον κατάλληλες, βιώσιμες λύσεις δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στην αυτοκινητοβιομηχανία, 
-    στρατηγικές συνεργασίες για την εξασφάλιση ολοκληρωμένων προτάσεων: Μία υπερσύγχρονη πλατφόρμα διαμοιρασμού αυτοκινήτων (carsharing) που ξεκίνησε στις αρχές του έτους, σε συνεργασία με τη νεοφυή εταιρεία κινητικότητας Ridecell και μία μοναδική συνεργασία με την Jaguar Land Rover Automotive PLC στο τομέα της χρηματοδότησης λύσεων κινητικότητας, όπου η Arval θα παρέχει τη μίσθωση και την υπηρεσία διαχείρισης στόλου από το BNP Paribas Group.
- συνδεδεμένες υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των στόλων τους, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να επιταχύνουν την ενεργειακή τους μετάβαση, αναπτύσσοντας μια σειρά καινοτόμων και διαφοροποιημένων προσφορών. 
- τη διευρυμένη γεωγραφική εμβέλεια της παγκόσμιας συμμαχίας Element-Arval και μια μοναδική πρόταση αξίας για τους διεθνείς πελάτες της Arval.

2022 Προτεραιότητες για την Arval Hellas

Για την ανάπτυξή της η Arval Hellas, βασίζεται σε τέσσερεις πυλώνες: 
-    Διαδικασίες - όπως εφαρμόζονται επιτυχώς σε κεντρικό επίπεδο επιτρέποντας τη διαφάνεια στις συναλλαγές και τη γρήγορη λήψη αποφάσεων, 
-    Δεδομένα - η ανάλυση των οποίων και η ανταλλαγή τους να υποδεικνύει τις σωστές κινήσεις στην αγορά
-    Ψηφιακή ανασύνταξη και επέκταση σε όλους τους τομείς, ακολουθώντας και προβλέποντας τις επιλογές των πελατών μας, υφιστάμενων και δυνητικών
-    Άνθρωποι, ο σημαντικότερος πυλώνας, που με τη σωστή εκπαίδευση και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος χρησιμοποιούν τα παραπάνω εργαλεία για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα
«Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον γιατί είμαστε αποφασισμένοι να το επηρεάσουμε» 
δηλώνει ο Αντώνης Παπαγιαννακόπουλος – Γενικός Διευθυντής Arval Hellas. 

"Το 2022 υπόσχεται να είναι μια πολύ δυναμική χρονιά για την Arval και για τον τομέα της κινητικότητας γενικότερα. Η Arval θα διατηρήσει την πορεία της και θα παραμείνει επικεντρωμένη στους στόχους της: διαθέτουμε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σχέδιο, έχουμε στέρεες βάσεις, με πολύ ικανοποιημένους πελάτες και ισχυρή εμπιστοσύνη στο μέλλον μας", καταλήγει ο Alain van Groenendael.

Πλέον των αποτελεσμάτων της δραστηριότητάς της για το 2021, η Arval θα δημοσιεύσει τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα στον Τύπο στις 7 Μαρτίου 2022.


*Ρυθμός ανάπτυξης στο τέλος της περιόδου 2020-2021 σε συγκρίσιμη βάση.
Διαβάστε περισσότερα Λιγότερα