A Power socket = 1Tree

1 ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟ* ΟΧΗΜΑ = 1 ΔΕΝΤΡΟ ΕΝΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ 21 Mar 2022

Η Arval, παγκόσμιος ηγέτης στην ολοκληρωμένη μίσθωση οχημάτων και τις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, επεκτείνει το 2022 και στις υπόλοιπες χώρες όπου δραστηριοποιείται, το πρώτο διεθνές πρόγραμμα βιοποικιλότητας που ξεκίνησε το 2021 σε 8 χώρες της Arval. Το έργο με λίγα λόγια: Ένα δέντρο θα φυτεύεται ή θα αναγεννάται** για κάθε ηλεκτροκίνητο όχημα (ηλεκτρικό και υβριδικό) που μισθώνει η Arval. Έχουν προσδιοριστεί τοπικά έργα σε 17 χώρες, ενώ οι υπόλοιπες 11 χώρες θα συνεισφέρουν σε ένα παγκόσμιο έργο στο Περού. Στόχος είναι η προώθηση της τοπικής βιοποικιλότητας και η συμμετοχή των εργαζομένων  καθώς και των πελατών της Arval σε τοπικό επίπεδο. Μέχρι το τέλος του 2025, η φιλοδοξία της Arval είναι να έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 700.000 δέντρα σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο «Arval Beyond».

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή έχουν θέσει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των στρατηγικών ΕΚΕ σε όλο τον κόσμο. Η Arval, είναι σε θέση να προωθήσει θετικές αλλαγές στην κατεύθυνση της βιώσιμης κινητικότητας και να συμμετάσχει ενεργά στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Η ΕΚΕ διαδραματίζει βασικό ρόλο στο στρατηγικό σχέδιο «Arval Beyond» και η εταιρία αναθεωρεί προς τα πάνω τη φιλοδοξία της για την ΕΚΕ του 2025: ένταξη στο στόλο της 700.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων τα οποία θα αντιπροσωπεύουν το 35% του παγκόσμιου στόλου της).

Το εγχείρημα ξεκίνησε για πρώτη φορά στις οκτώ χώρες της Arval με το μεγαλύτερο όγκο ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα παραδίδονταν το 2021. Στις χώρες αυτές περιλαμβάνονται το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι το τέλος του 2021, είχαν χρηματοδοτηθεί περισσότερα από 97.000 δέντρα. Μετά την υλοποίησή του σε αυτές τις χώρες, το έργο επεκτείνεται το 2022 και στις υπόλοιπες χώρες της Arval.

Το έργο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία στην ανάληψη δράσης για την προστασία των δασών, τη δέσμευση για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών, προωθώντας παράλληλα την υιοθέτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Μέχρι το τέλος του 2025, η Arval θα έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 700.000 δέντρα παγκοσμίως.

Με την επέκταση αυτού του έργου, η Arval θα μπορέσει να υποστηρίξει έργα αναδάσωσης και να ωφελήσει το περιβάλλον. Επισημαίνεται ότι η εταιρία θα είναι σε θέση να μετρήσει τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη κάθε έργου αναδάσωσης. Τα συνολικά αναμενόμενα οφέλη στο τέλος του 2025 θα είναι:

- 105.000 τόνοι αποθηκευμένου CO2  
- δημιουργία 2.100.000 καταφυγίων ζώων
- 2.800.000 μήνες παραγόμενου οξυγόνου
- δημιουργία 700.000 ωρών εργασίας

"Με το πρόγραμμα "1 ηλεκτροκίνητο όχημα = 1 δέντρο", έχουμε ενσωματώσει την εταιρική κοινωνική ευθύνη στον πυρήνα της επιχείρησής μας, βασιζόμενοι σε κάθε εργαζόμενο και πελάτη να ξεκινήσει ένα βιώσιμο ταξίδι προς την υιοθέτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων", δηλώνει ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arval.

 

Ανακαλύψτε τη νέα πρωτοβουλία της Arval για τη βιοποικιλότητα

 

Η Arval συμβάλλει στην αποκατάσταση των δασών σε συνεργασία με τη Reforest'Action, η οποία επιβλέπει τη φύτευση και αναγέννηση των δέντρων στις χώρες της Arval που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η Reforest'Action, ο ειδικός στα δάση, είναι μια εταιρεία πιστοποιημένη ως B Corp, αφιερωμένη στο στόχο διατήρησης, αποκατάστασης και δημιουργίας δασών στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο, ως απάντηση στην έκτακτη ανάγκη προστασίας του κλίματος και την απώλεια της βιοποικιλότητας. Για το σκοπό αυτό, η Reforest'Action επιλέγει δασικά έργα και τα υποστηρίζει οικονομικά, εγγυώμενη την ποιότητά τους στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής πολυλειτουργικότητάς τους μακροπρόθεσμα. Η αποστολή της Reforest'Action καθίσταται δυνατή χάρη στη χρηματοδότηση από το πλήθος των ιδιωτών και των επιχειρήσεων. Από τη δημιουργία της το 2010, η Reforest'Action έχει φυτεύσει και προστατεύσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δέντρα σε 25 χώρες, έχει ευαισθητοποιήσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους για τη σημασία των δασών και έχει δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στις συνθήκες διαβίωσης περισσότερων από 150.000 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε: www.reforestaction.com

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Arval:
Μαρία Καλλέργη – maria.kallergi@arval.gr - +30 210 8772605 

Σχετικά με την Arval:

Η Arval εξειδικεύεται στη λειτουργική μίσθωση οχημάτων με ολοκληρωμένo πακέτο εξυπηρέτησης και παρέχει νέες λύσεις κινητικότητας, έχοντας μισθωμένα σχεδόν 1,5 εκατομμύριο οχήματα στο τέλος Δεκεμβρίου 2021. Καθημερινά, 7.500 εργαζόμενοι της Arval σε 30 χώρες προσφέρουν ευέλικτες λύσεις για να εξασφαλίσουν απρόσκοπτες και βιώσιμες μετακινήσεις για τους πελάτες τους, που κυμαίνονται από μεγάλους διεθνείς εταιρικούς ομίλους μέχρι μικρότερες εταιρείες και μεμονωμένους πελάτες λιανικής πώλησης.
Η Arval είναι ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας Element-Arval, ενός παγκόσμιου ηγέτη στον κλάδο της διαχείρισης στόλου, με περισσότερα από 3 εκατομμύρια οχήματα σε 53 χώρες. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1989 και ανήκει εξ ολοκλήρου στην BNP Paribas. Η Arval δραστηριοποιείται στον τομέα Commercial, Personal Banking & Services του Ομίλου.
https://www.arval.com/

Σχετικά με την BNP Paribas:

Η BNP Paribas είναι η κορυφαία τράπεζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βασικός συντελεστής στον διεθνή τραπεζικό τομέα. Δραστηριοποιείται σε 65 χώρες και απασχολεί σχεδόν 190.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων σχεδόν 145.000 στην Ευρώπη. Ο Όμιλος κατέχει θέσεις-κλειδιά στους τρεις κύριους τομείς δραστηριότητάς του: Commercial, Personal Banking & Services για την εμπορική και προσωπική τραπεζική του Ομίλου καθώς και διάφορες εξειδικευμένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των BNP Paribas Personal Finance και Arval, Investment & Protection Services για αποταμιεύσεις, επενδύσεις και λύσεις προστασίας; και Corporate & Institutional Banking, που επικεντρώνεται σε εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες. Με βάση το ισχυρό διαφοροποιημένο και ολοκληρωμένο μοντέλο του, ο Όμιλος βοηθά όλους τους πελάτες του (ιδιώτες, κοινοτικές ομάδες, επιχειρηματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θεσμικούς πελάτες) να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους μέσω λύσεων που καλύπτουν τη χρηματοδότηση, τις επενδύσεις, τις αποταμιεύσεις και την ασφάλιση προστασίας/εγγύησης. Στην Ευρώπη, η BNP Paribas δραστηριοποιείται σε τέσσερις εγχώριες αγορές: Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία και Λουξεμβούργο. Ο Όμιλος αναπτύσσει το ολοκληρωμένο μοντέλο εμπορικής και προσωπικής τραπεζικής σε αρκετές μεσογειακές χώρες, την Τουρκία, την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και μέσω ενός μεγάλου δικτύου στο δυτικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως βασικός παίκτης στον διεθνή τραπεζικό τομέα, ο Όμιλος διαθέτει κορυφαίες πλατφόρμες και επιχειρηματικές συνδέσεις στην Ευρώπη, ισχυρή παρουσία στην Αμερική, καθώς και μια σταθερή και ταχέως αναπτυσσόμενη δραστηριότητα σε Ασία-Ειρηνικό.
Η BNP Paribas έχει εφαρμόσει μια προσέγγιση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε όλες τις δραστηριότητές της, επιτρέποντάς της να συμβάλει στην ανοικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος, διασφαλίζοντας παράλληλα τις επιδόσεις και τη σταθερότητα του Ομίλου.
https://group.bnpparibas/

 

* Ηλεκτρικό ή υβριδικό
**Η Reforest'Action αναγεννά δέντρα με τη μέθοδο της υποβοηθούμενης φυσικής αναγέννησης, η οποία είναι μια φυσική μέθοδος που συμβάλλει στη διατήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων δασών μέσω της διαχείρισης που συνδυάζει τον φυσικό κύκλο αναπαραγωγής των δέντρων με δασοκομικές εργασίες.

Διαβάστε περισσότερα Λιγότερα