Woman in a bike - dark building2

Η Arval ανακοινώνει εξαιρετικά επιχειρηματικά αποτελέσματα για το 2023, με τον στόλο των μισθωμένων οχημάτων της να αυξάνεται κατά 6,9%

ΕΤΑΙΡΙΚΗ 9 Feb 2024

Η Arval σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις το 2023: ο στόλος της περιλαμβάνει πλέον 1.701.540 μισθωμένα οχήματα παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας οργανική αύξηση 6,9% σε σύγκριση με το 2022, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς. Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση του στόλου, την κινητικότητα και τα συνδεδεμένα οχήματα. Οι προοπτικές για το 2024, το τελευταίο έτος του στρατηγικού σχεδίου Arval Beyond, είναι θετικές.

Ως σημαντικός παίκτης στη μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων και ως πάροχος λύσεων κινητικότητας, η Arval ενίσχυσε την ανάπτυξή της το 2023, διατηρώντας τη θετική δυναμική που αναπτύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, στο τέλος του 2023:

 

 • η Arval αύξησε τον στόλο των μισθωμένων οχημάτων της κατά 6,9% σε σύγκριση με το 2022, σε 1.701.540 οχήματα. Περιλαμβάνει πλέον 166.363 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV), 85% περισσότερα από το 2022. Το τελευταίο τρίμηνο του 2023, τα BEV αντιπροσώπευαν το 22% των παραγγελιών νέων οχημάτων.
 • Οι διεθνείς μεγάλες επιχειρήσεις μισθώνουν 440.000 οχήματα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 8%.
 • Οι εταιρικοί πελάτες στις τοπικές αγορές αντιστοιχούν σε 696.000 μισθωμένα οχήματα, αύξηση 3%.
 • Το τμήμα λιανικής έφτασε τα 506.000 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2022.
 • Με 105.000 ενεργούς χρήστες και 60.121 οχήματα, το Arval Flex, το ευέλικτο μοντέλο συνδρομής (συμπεριλαμβανομένης της μεσοπρόθεσμης ενοικίασης για επαγγελματίες) αυξήθηκε κατά 9%.
 • Ο αριθμός των συνδεδεμένων οχημάτων ξεπέρασε τα 633.000 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 39% σε σχέση με το προηγούμενο έτος

 

Η Arval απασχολεί 8.388 υπαλλήλους που εξυπηρετούν περισσότερους από 300.000 πελάτες σε 29 χώρες.

"Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά, όπως φαίνεται από την αύξηση του μισθωμένου στόλου μας, την πρόοδο που σημειώσαμε σε πολλούς τομείς και την ανάπτυξη των συνεργασιών μας. Μπορούμε όλοι να είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας", λέει ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Arval. "Αυτό αποτελεί καλό οιωνό για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που μας περιμένουν το 2024, το οποίο θα είναι ένα έτος μετάβασης για την αγορά και την Arval. Με την υποστήριξη της BNP Paribas, των εργαζομένων μας και των συνεργατών μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε ώθηση στην ανάπτυξή μας, προσφέροντας στους πελάτες μας ολοένα και ισχυρότερη υποστήριξη καθώς πραγματοποιούν την ενεργειακή τους μετάβαση".

Τα επιτεύγματα της Arval το 2023

Ρεκόρ εξηλεκτρισμού του στόλου

Έχοντας θέσει ως στόχο τα 350.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και συνολικό στόχο τα 700.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα μισθωθούν έως το 2025, συμβάλλοντας στον στόχο της μείωσης των εκπομπών CO2 του στόλου της κατά 35% σε σχέση με το 2020, η Arval είχε ήδη μισθώσει περισσότερα από 166.363 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στο τέλος του 2023, σημειώνοντας αύξηση 85% σε σχέση με το 2022.

Για να υποστηρίξει την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων, η Arval ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη μιας νέας πρότασης, της Arval Charging Services, η οποία επιτρέπει τη μίσθωση ενός οχήματος με σταθμό φόρτισης και είναι διαθέσιμη τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες πελάτες.

Η Arval υπέγραψε επίσης διεθνή συμφωνία με την ChargePoint, έναν σημαντικό πάροχο στα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στους πελάτες της Arval να διαθέτουν σημεία φόρτισης στην εργασία και στο σπίτι, με ένα σύστημα αυτόματης αποζημίωσης των οδηγών για το κόστος φόρτισης και πρόσβαση σε ένα δίκτυο με περισσότερα από 500.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη.

Αυτή η νέα προσφορά σημείων φόρτισης αποτελεί μέρος μιας σειράς λύσεων που ήδη παρέχει η Arval με προσανατολισμό την ενεργειακή μετάβαση, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση όχι μόνο ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, αλλά και εναλλακτικών ή συμπληρωματικών λύσεων κινητικότητας.

 

Νέες διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες

Η Arval ενίσχυσε περαιτέρω τις διεθνείς συνεργασίες της ανακοινώνοντας τριμερή συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον μακροχρόνιο συνεργάτη της Element και την Sumitomo Mitsui Auto Service (SMAS). Η συμφωνία θα επιτρέψει στους παγκόσμιους πελάτες της Συμμαχίας να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες λειτουργικής μίσθωσης οχημάτων και διαχείρισης στόλου στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία και την Ινδονησία. Επιπλέον, η Συμμαχία επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει τη SIXT Mega Rent στη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Μαζί, οι εταίροι της Παγκόσμιας Συμμαχίας Element-Arval διαχειρίζονται περισσότερα από 4,4 εκατομμύρια οχήματα και δραστηριοποιούνται σε 56 χώρες σε πέντε ηπείρους. Η βαθιά τεχνογνωσία και η παγκόσμια εμβέλεια που προσφέρει η Συμμαχία παρέχουν σημαντική προστιθέμενη αξία στους διεθνείς πελάτες της Arval.

Εκτός από τη διατήρηση ισχυρών τραπεζικών συνεργασιών (κυρίως με την BNP Paribas, αλλά και με την CaixaBank στην Ισπανία και την Πορτογαλία, την UniCredit Bank στην Αυστρία, την Erste Bank στη Σλοβακία, κ.λπ.), η Arval συνέχισε να συνεργάζεται με άλλους σημαντικούς παράγοντες του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο πλαίσιο διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, όπως αυτές που δημιουργήθηκαν με τις Hyundai, Kia, Honda, Sixt, Astara, Emil Frey France, MG Motors και Volvo Cars.

Η Arval συνεργάζεται επίσης μέσω white labels με στρατηγικούς εταίρους. Τον Ιανουάριο του 2023, η Arval, η BNP Paribas Cardif και η BNP Paribas Personal Finance ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με την Jaguar Land Rover, η οποία επικεντρώνεται στην ολοκληρωμένη χρηματοδότηση λύσεων κινητικότητας σε εννέα ευρωπαϊκές αγορές. Τον Ιούνιο, η Arval διεύρυνε τη συνεργασία της με την αυτοκινητοβιομηχανία MG Motor εγκαινιάζοντας μια κοινή προσφορά συνδρομής οχημάτων: "MG Auto Abo powered by Arval". Τον Οκτώβριο του 2023, η Arval ένωσε τις δυνάμεις της με την premium μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων ZEEKR, μαζί με την BNP Paribas Personal Finance. Ως εταιρεία λειτουργικής μίσθωσης πολλαπλών εμπορικών σημάτων, η Arval θα συνεχίσει να επεκτείνει την επιλογή των μοντέλων αυτοκινήτων που είναι διαθέσιμα στους πελάτες της και ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες μια νέα διεθνή συνεργασία.

 

Καινοτομίες προς όφελος της κινητικότητας και των πελατών

Εκτός από την υποστήριξη των πελατών κατά τη διάρκεια της ενεργειακής μετάβασης, η Arval υπέγραψε συνεργασίες και εγκαινίασε διάφορες προτάσεις για την ενίσχυση της υιοθέτησης λύσεων κινητικότητας.

 • Η εξάπλωση των λύσεων κοινόχρηστης κινητικότητας για τους εργαζόμενους συνεχίστηκε το 2023 με την ένταξη έξι επιπλέον χωρών. Η πρόταση της Arval για συλλογική χρήση αυτοκινήτων (car sharing) είναι πλέον διαθέσιμη σε 15 χώρες, με συνολικά 125.000 κρατήσεις στην πλατφόρμα το 2023 σε όλες τις χώρες.
 • Το Arval Mobility Pass, μια απλή και καινοτόμος λύση που συνδυάζει μια κάρτα πληρωμής, μια εφαρμογή και μια πλατφόρμα διαχείρισης για την ενίσχυση της κινητικότητας των εργοδοτών και των εργαζομένων, αναπτύχθηκε το 2023 με την Edenred στη Βραζιλία, την Betterway στη Γαλλία και την XXImo στις Κάτω Χώρες.
 • Διαθέσιμο σε 14 χώρες, το Arval Bike Leasing αυξήθηκε κατά 65% στο τέλος του 2023 σε σύγκριση με το τέλος του 2022. Για να στηρίξει αυτή την αγορά, η Arval επέκτεινε την πρόταση μακροχρόνιας μίσθωσης ποδηλάτων στη Γαλλία, συνεργαζόμενη με την εξειδικευμένη νεοφυή εταιρεία Zenride.
 • Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2023, η Arval είχε αναπτύξει την πρόταση λειτουργικής μίσθωσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Arval Re-lease, σε 21 χώρες, πέντε περισσότερες από το προηγούμενο έτος, παρέχοντας έτσι μια έξυπνη λύση που επιτρέπει στους πελάτες πρόσβαση σε οχήματα υψηλής ποιότητας σε ελκυστικές τιμές  μίσθωσης, καθώς και παράταση της ωφέλιμης ζωής των οχημάτων. Ο στόλος της Arval Re-lease αυξήθηκε κατά 139% σε ετήσια βάση, αποδεικνύοντας τον ενθουσιασμό των πελατών γι’ αυτή τη νέα λύση.
 • Η Arval έφτασε το ορόσημο των 633.000 συνδεδεμένων οχημάτων στο στόλο της, μια αύξηση 39% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό σημαίνει ότι η Arval βρίσκεται στον στόχο της που είναι να συνδέσει το 80% του στόλου της μέχρι το 2025. Χάρη στην τεχνολογία τηλεματικής και την επεξεργασία δεδομένων, η ψηφιακή λύση Arval Connect επιτρέπει στους πελάτες να βελτιστοποιήσουν το κόστος του στόλου τους, να βελτιώσουν την ασφάλεια των οδηγών, να επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση και να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις εν κινήσει ομάδες τους. Με την πρότασή της για συνδεδεμένη ασφαλιστική κάλυψη, η Arval προχωρά ακόμη παραπέρα, παρέχοντας στους πελάτες της μείωση του μηνιαίου μισθώματός τους, με βάση το στυλ οδήγησής τους. Η υπηρεσία αυτή, που ξεκίνησε με επιτυχία στην Ιταλία, παρουσιάζει ήδη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο μισό. Σύντομα θα αναπτυχθεί στην Ισπανία, στις Κάτω Χώρες και στο Βέλγιο.

 

Οι φιλοδοξίες της Arval για το 2024

Το 2024, ο κύριος στόχος της Arval σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά, θα είναι να αξιοποιήσει τη θετική δυναμική των τελευταίων ετών και τη δουλειά των ιδιαίτερα κινητοποιημένων και αφοσιωμένων υπαλλήλων της, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των πελατών της. Επίσης, στον πυρήνα της στρατηγικής της Arval θα βρίσκεται η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης των στόλων. Κλειδί στην υλοποίηση αυτής της φιλοδοξίας, αποτελούν, η διεύρυνση της επιλογής των διαθέσιμων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, η υλοποίηση συνεργασιών για τη φόρτιση των οχημάτων, η παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλών στους πελάτες για την ανάπτυξη πολιτικών κινητικότητας που περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, καθώς και συμπληρωματικές λύσεις κινητικότητας που εκπέμπουν λιγότερο CO2. Η Arval έχει ήδη ξεκινήσει με το λανσάρισμα στις 15 Ιανουαρίου της Arval Charging Services, μιας πρότασης που συνδυάζει τη μίσθωση ενός σημείου φόρτισης με ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας. Η προσφορά αυτή συμπληρώνει το σύστημα καρτών φόρτισης της Arval και την αυτόματη επιστροφή του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των οχημάτων στο σπίτι.

Επιπλέον, η συνολική στρατηγική της Arval για την ενθάρρυνση της κινητικότητας επιβραβεύτηκε το 2024 με το χρυσό μετάλλιο EcoVadis, τοποθετώντας την Arval στο κορυφαίο 5% των εταιρειών που αξιολογήθηκαν. Το βραβείο αυτό αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των εργαζομένων της Arval να συμμετάσχουν σε πιο βιώσιμες δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας.

Με τους περισσότερους από τους στόχους του σχεδίου να πρόκειται να επιτευχθούν στο εγγύς μέλλον, το 2024 θα σηματοδοτήσει επίσης την ολοκλήρωση του Arval Beyond, το οποίο ξεκίνησε το 2020. Συνεπώς, το 2024 θα είναι το έτος κατά το οποίο η Arval θα οικοδομήσει το νέο στρατηγικό της σχέδιο. Το σχέδιο θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2025 και θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία στην ιστορία της εταιρείας.

 

Σε συνέχεια των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων του 2023, η Arval θα δημοσιεύσει τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό της στις 8 Μαρτίου 2024.

 

Διαβάστε περισσότερα Λιγότερα