Πληροφόρηση σχετικά με τον Covid-19  ΕΔΩ

Home > Πληροφορίες για το όχημά μου

Πληροφορίες για το όχημά μου

Επιστροφη / αγορα του μισθωμενου οχηματος

Τρεις μήνες πριν την λήξη της σύμβασης μίσθωσης, σας στέλνουμε πληροφορίες σχετικά με την επιστροφή του οχήματος που έχετε μισθώσει. Κατά την παράδοση, το όχημα πρέπει να είναι καθαρό τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και όλος ο εξοπλισμός και τα συναφή εξαρτήματα που περιλαμβάνονται στη σύμβαση μίσθωσης πρέπει να επιστραφούν. Θα επιστρέψετε το παλιό σας όχημα, όταν λάβετε το νέο μισθωμένο όχημά σας από την Arval. Αν το νέο σας όχημα σας παραδοθεί σε άλλο σημείο, ο οδηγός μας θα μεταφέρει το παλιό σας όχημα στις εγκαταστάσεις μας (εφόσον έχει επιλεγεί η υπηρεσία Παράδοσης – Παραλαβής οχήματος). Θα ελέγξουμε αν το όχημα φέρει τυχόν ζημιές και θα και θα υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Επιστροφής Οχήματος..

Έχετε ωστόσο τη δυνατότητα να αγοράσετε το όχημα που έχετε μισθώσει. Λίγο πριν τη λήξη της σύμβασης μίσθωσης, θα σας ενημερώσουμε για την τιμή αγοράς του οχήματος. Μπορείτε να το εξαγοράσετε για ιδία χρήση, ή εκ μέρους της οικογένειας ή φίλων σας.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης τη μεταπώληση των μεταχειρισμένων οχημάτων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Συμβουλές για ασφαλή και οικονομική οδήγηση

Θέλουμε τα άτομα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά μας να οδηγούν με ασφάλεια και με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον στόλο της εταιρίας σας. Σας παρουσιάζουμε μερικές προτάσεις που ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι οδηγοί σας περνούν κατά πάσα πιθανότητα πολλές ώρες την εβδομάδα στο τιμόνι. Πρωταρχικό μέλημα της Arval είναι να τους προσφέρει οχήματα βέλτιστων επιδόσεων που διακρίνονται για τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Σε κάθε περίπτωση, για να είναι οι μετακινήσεις ασφαλείς και οικονομικές, θα πρέπει οι οδηγοί να ακολουθούν αυτές τις συμβουλές.

Κατανάλωση καυσίμου

Κατανάλωση καυσίμου

Να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας (τουλάχιστον μία φορά το μήνα). Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται όταν τα ελαστικά είναι κρύα.

 • Να πραγματοποιείτε την προβλεπόμενη συντήρηση στο όχημα σας (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή).
 • Μην αφήνετε τη μηχανή αναμμένη όταν το όχημα είναι σε στάση. Αμέσως μετά την εκκίνηση της μηχανής, οδηγείστε αργά.
 • Αποφύγετε την υπερβολική επιτάχυνση με χαμηλή σχέση κιβωτίου ταχυτήτων.
 • Ανεβάζετε έγκαιρα ταχύτητα στο κιβώτιο, πριν αυξηθούν οι στροφές του κινητήρα.
 • Επιταχύνετε ομαλά, παραμένοντας σε εγρήγορση.
 • Μην οδηγείτε με σχάρα ή μπαγκαζιέρα στην οροφή όταν δεν την χρειάζεστε.
 • Μην αφήνετε τον κλιματισμό ανοιχτό όταν δεν τον χρειάζεστε.
 • Απενεργοποιείτε τυχόν συστήματα που καταναλώνουν πολύ ρεύμα όταν δεν τα χρειάζεστε (π.χ. θέρμανση πίσω παραθύρου).
Οδική ασφάλεια

Οδική ασφάλεια

 • Να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας. Τα ελαστικά που έχουν μικρότερη πίεση έχουν μικρότερη πρόσφυση στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα το φρενάρισμα να είναι παρατεταμένο και ο κίνδυνος ολίσθησης αυξημένος. Επιπλέον, όταν τα ελαστικά σας έχουν την κατάλληλη πίεση πετυχαίνετε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. 
 • Να σχεδιάζετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε πριν ξεκινήσετε. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε κατά τη διάρκεια της οδήγησης, με αποτέλεσμα να εστιάζετε περισσότερο στην κίνηση των άλλων οχημάτων, χωρίς περισπασμούς. 
 • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο την ώρα που οδηγείτε. Ακόμη κι όταν μιλάτε στο κινητό με hands-free υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, διότι η προσοχή σας δεν είναι εστιασμένη στο δρόμο. 
 • Να διατηρείτε μία απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, ώστε να μπορείτε να αντιδράσετε γρήγορα σε περίπτωση που το όχημα φρενάρει απότομα.. Για τη σωστή απόσταση ασφαλείας, ακολουθήστε τον κανόνα «των δύο δευτερολέπτων». 
 • Προσαρμόστε την οδήγησή σας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας μειώστε την ταχύτητά σας και κρατήστε τη διπλάσια απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Μην φρενάρετε απότομα και μειώστε την ταχύτητά σας σταδιακά. Παραμείνετε στην εσωτερική λωρίδα κυκλοφορίας όσο το δυνατόν περισσότερο. Σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, μπορείτε να μετακινηθείτε στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης ή να κάνετε στην άκρη.
 • Μην αφήνετε σκόρπια αντικείμενα στο πίσω ράφι (ομπρέλα, οδικός χάρτης, μπουκάλια αναψυκτικών κ.λπ.) Σε περίπτωση σύγκρουσης ή απότομου φρεναρίσματος, υπάρχει η πιθανότητα κάποια φαινομενικά αβλαβή αντικείμενα να εκτοξευτούν με υπερβολική ορμή και να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς. 
 • Να φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας, εσείς και οι συνεπιβάτες σας. Πολλοί οδηγοί παραδέχονται ότι εξακολουθούν να οδηγούν τακτικά χωρίς ζώνη ασφαλείας. Η ζώνη εξασφαλίζει ότι θα παραμείνετε στη θέση σας σε περίπτωση πρόσκρουσης και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού. 
Οικολογική οδήγηση

Οικολογική οδήγηση

Η οικολογική οδήγηση είναι μία διαφορετική οδηγική προσέγγιση που εστιάζει στην αποδοτική χρήση του οχήματος. Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία των αυτοκινήτων έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πρέπει να υιοθετήσουν μία διαφορετική οδηγική συμπεριφορά. Για να εξασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας με υπεύθυνο τρόπο, η Arval σας προτείνει να οδηγείτε σύμφωνα με τα πρότυπα της οικολογικής οδήγησης. Ακολουθώντας αυτές τις συστάσεις την ώρα της οδήγησης εξοικονομείτε έως και 10% στην κατανάλωση καυσίμου, ενώ συγχρόνως συμβάλλετε στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνετε τα έξοδα σας και του εργοδότη σας.

 • Αλλάξτε ταχύτητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα: στις 2.000 με 2.500 στροφές/λεπτό. Αυτό ισχύει για βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα και υγραεριοκίνητα οχήματα. 
 • Αν αντιληφθείτε ότι θα χρειαστεί να επιβραδύνετε ή να φρενάρετε προσεχώς διότι υπάρχει σήμανση, αφήστε έγκαιρα το γκάζι και συνεχίστε με την ίδια σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων. 
 • Διατηρείτε μία σταθερή ταχύτητα κατά το δυνατόν και προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τη μέγιστη δυνατή σχέση μετάδοσης σε χαμηλές στροφές. Η ιδανική ταχύτητα οδήγησης είναι 80 χλμ/ώρα με 5η ταχύτητα.
 • Μην αμελείτε τον τακτικό έλεγχο των ελαστικών σας μία φορά το μήνα. 
 • Παρατηρήστε την κίνηση όσο πιο μακριά μπορείτε ώστε να είστε σε θέση να προβλέψετε τις συνθήκες κυκλοφορίας.
 • Σβήστε τη μηχανή όταν περιμένετε να ανοίξει η γέφυρα ή να περάσει το τρένο, όταν έχετε κολλήσει στην κίνηση ή περιμένετε να πάρετε κάποιον επιβάτη.
 • Χρησιμοποιείστε, κατά το δυνατόν, τον εξοπλισμό που διαθέτει ήδη το όχημα, όπως , σύστημα cruise control, περιορισμού ταχύτητας και υπολογιστής ταξιδίου.
 • Εκτός από το μοντέλο του οχήματος και την οδηγική σας συμπεριφορά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός σας: η ταχύτητα οδήγησης, η χρήση του εξοπλισμού, η αεροδυναμική του οχήματος και το βάρος του. Προσπαθήστε να έχετε υπόψη σας αυτούς τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε άσκοπη κατανάλωση καυσίμου.
Φθορά ελαστικών

Φθορά ελαστικών

 • Να ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας (τουλάχιστον μία φορά το μήνα). Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται όταν τα ελαστικά είναι κρύα.
 • Να πραγματοποιείτε την προβλεπόμενη συντήρηση του οχήματος σας (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή).
 • Επιταχύνετε ομαλά, παραμένοντας σε εγρήγορση.
 • Φρενάρετε ήπια και εγκαίρως πριν από κάθε στροφή.
 • Προσπαθήστε να μην προσκρούετε στο πεζοδρόμιο ή σε παρόμοιες επιφάνειες. Η ζημιά που προκαλείται στα ελαστικά μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανής αλλά συμβάλλει στη μεταγενέστερη φθορά τους. Η πρόσκρουση σε εμπόδια μπορεί να επηρεάσει την ευθυγράμμιση των τροχών, υπονομεύοντας έτσι την οδική συμπεριφορά του οχήματος και οδηγώντας σε πρόωρη φθορά και καταπόνηση των ελαστικών.
 • Όταν κάνετε ελιγμούς για να παρκάρετε, μην στρίβετε το τιμόνι ενώ το όχημα είναι εν στάση.